Снимка: БулфотоЗа десета поредна година Димитър Бербатов награди най-добрите в изкуствата,

...
Снимка: БулфотоЗа десета поредна година Димитър Бербатов награди най-добрите в изкуствата,
Коментари Харесай

Бербатов отличи най-добрите ученици в изкуствата, науката и спорта. Варненка взе Голямата награда

Снимка: Булфото

За десета поредна година Димитър Бербатов награди най-хубавите в изкуствата, науката и спорта възпитаници с триумфи през 2017 година Юбилейната гала се организира в Народния спектакъл „ Иван Вазов ”. Сред 9-те деца, взели Голямата премия, е и варненката Веселина Илиева (балет). Нейната съгражданка Бетина Бонева (танцово изкуство) също попадна в най-добрите 27, само че е сред подгласничките.

Тържественото събитие събра деца от Клуб 2017 от цялата страна и техните родители. Те участваха на награждаването на най-хубавите 27 от Клуба, 9 от които получиха статуетката на спечелилия. Носители на Голямата премия на фондацията за 2017 година станаха: Ивайло Василев от София (пиано), Веселина Илиева от Варна (балет), Емона Георгиева от София (танцово изкуство), Мина Недева от София (математика), Мартин Копчев от Габрово (математика и информатика), Радослав Димитров от Пловдив (информатика), Росица Денчева от Плевен (тенис на корт), Александра Тоткова от Пловдив (спортно катерене) и Мария Делчева от София (бадминтон).

На стъпка от лауреатското звание останаха Вяра Пенчева от Габрово (изобразително изкуство), Ан-Мишел Ерон от Париж (пиано), Бетина Бонева от Варна (танцово изкуство), Виктор Владков от Казанлък (пиано), Виктория Илиева от Пловдив (танцово изкуство), Николай Димитров от Русе (пиано), Мария Касия Петрова от София (математика), Мартин Димитров от Варна (математика), Демира Недева от Пловдив (математика), Иван Тагарев от София (математика), Иван Ганев от София (състезателна математика), Чавдар Лалов от Плевен (проектна математика), Самуил Гигов от Казанлък (карате), Цветозара Миленкова от Кюстендил (художествена гимнастика), Александър Божилов от София (плуване), Калина Захариева от Благоевград (плуване), Кирил Киров от Пловдив (спортна стрелба) и Петър Божилов от София (Плуване). Всички наградени получиха своите оценки от Димитър Бербатов персонално.

В концерта, съпътстващ връчването, участваха някои от най-хубавите реализатори – деца на фондацията през годините: девойките от група 4Magic, Екатерина Георгиева (цигулка), поп изпълнителите Мариам Маврова, Радко Петков и Тереза Тодорова.

Юбилейната гала се организира под патронажа на министъра и Министерството на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. По концепция на фондацията за присъединяване в концерта бяха поканени деца от Западните Балкани. Младите гении бяха излъчени от своите страни и бяха техни културни посланици за вечерта. На събитието участваха министри, депутати, посланици и други публични посетители, както и другари и сътрудници на фондацията.

„ Поканихме децата от Клуб 2017 на фондацията и техните родители, тъй като те са ни най-важните, нейното сърце. Поканихме български политици, с цел да им представим младия капацитет на нацията и с очакване да вършат политики, които да оказват помощ на тези деца да развиват качествата си и да ги ползват в интерес на страната. Поканихме европейски политици, с цел да видят какви гении имат Западните Балкани и да работят по този начин, че да се случва най-хубавото за този район на Европа. ” – съобщи вдъхновителят на този празник, футболната звезда Димитър Бербатов.

„ Когато създавахме този план, искахме той да възпитава в почитание към триумфа, учреден на гений и старания, в целенасоченост, в предпочитание за изява и самоусъвършенстване. Сега знаем какъв брой амбициозно е било това желание, само че деца и родители всекидневно ни удостоверяват, че сме свършили доста работа в тази посока. ” – показа изпълнителният шеф на фондацията Димитрина Ходжева.

За десетте си години, които означи на 7 април 2018 година,

Фондация “Димитър Бербатов ” стана необятно разпознаваема като фондацията на младите гении. Желанието на спечелилите в разнообразни надпревари да принадлежат към общността на „ Успелите деца на България “ утвърди плана като нужен, огромен, сполучлив и резистентен. В хиляди се мерят кандидатурите, които постъпват за култивиране в интервала на номиниране.

Целта на годишните “Награди за съумелите деца на България ” е да насърчи изявените деца и да подтиква тяхното развиване, обозначавайки достиженията им като значими за цялото общество.

Фондация “Димитър Бербатов ” е учредена с Учредителен акт на подаяние от 07.04.2008 година от Димитър Бербатов, воден от желанието си да способства за личностното рационализиране и реализация на децата на България.

Основната задача на Фондацията е всестранно да подкрепя младежите да се образоват, да развиват своите способности и заложби, както и да им дава късмет да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за реализиране на активност в социална изгода. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически самостоятелна социална организация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР